V.v.V. Concordia Holwerd - opgericht in 1890

11
jun

Café Snackbar de Steeg-partij

Ondanks de regen was het toch weer gezellig in ‘T Keegje te Holwerd op zondag 26 mei. Het aantal boulers hadden er wat meer mogen zijn, toch was er voldoende deelname bij de dames en senioren kaatsers. Hierdoor werd deze door cafe de Steeg gesponsorde activiteit van Concordia weer een mooi succes. Bij de Jeu de Boule ging Marten Slager met de grootste vleesprijs naar huis, Ida van der Wal werd 2e en Willie Roelofs mocht de 3e vleesprijs mee naar Dokkum nemen.De eerst volgende… Boule wedstrijd is de spannende Derby Ternaard tegen Holwerd op zaterdag 8 juni aanvang 14 uur.

Bij de dames had er iets meer spanning in de partijen kunnen zijn, echter gezien er nog maar kort gekaatst wordt door de meesten was het duidelijk te zien dat er vooruitgang wordt geboekt. Fredau Kuipers en Sennah Ketzer kregen hier de kransen om gehangen, 2e werden Jildou de Roo en Annemarieke Stielstra.

De senioren maakten er met behulp van de zachte bal een mooie wedstrijd van. Onverwachte stuiten en boven slagen, actie en plezier in het veld, diverse parturen met verschillende talenten. Met als slot een spannende finale midden in de stromende regen, waar de nestor van het kaatsen in Holwerd met zijn 73 jr met een priemende opslag bal de strijd besliste op de stand 5-5 6-4.

1e pr: Johannes Tabak, Douwe Kuipers, Chris Dijkstra.
2e pr: Kars Vrieswijk, Melvin Dol, Leo Jongsma.
3e pr: Anton Wiersma, Martha Lia Kamma, Rick Vink.
Winnaars verl ronde: Wilco van Kammen, Lieuwe Veenema, Metske van der Ploeg.

Volgende activiteiten zijn jeugdkaatsen op DInsdag 4 juni en federatie kaatsen op 5 juni.